Over mij

Ik ben geen medicus en ook geen diëtist. Ik heb Engels en Nederlands gestudeerd en ben vanaf 1991 les gaan geven in deze talen op diverse scholen en instituten. Van jongs af aan werd ik geplaagd door gezondheidsklachten, waardoor ik veel, vaak en lang ziek was. In de herfst van 2006 was ik 38 jaar en ik bedacht me dat ik tegen de middelbare leeftijd aan zat en dat dit niet beter zou worden, maar slechter. Mijn huisartsen hadden me nooit echt van mijn klachten afgeholpen. Ik had mezelf eerder in mijn leven accentloos Amerikaans Engels leren spreken en bluesmuziek leren zingen en spelen op gitaar. Nu werd het tijd om mezelf te gaan helpen met mijn gezondheid!

Dit werd het begin van een reis op het gebied van voeding en gezondheid die op een positieve manier uit de hand is gelopen. Ik genas mezelf van alle kwalen die me mijn halve leven hadden parten gespeeld in slechts 10 weken tijd! Ik begon erover te schrijven op het internet en vanaf 2008 ben ik er ook lezingen over gaan geven. In 2009 zette ik definitief een punt achter 19 jaar vegetarisme, als gevolg van voortschrijdend inzicht waarin geen plaats meer was voor vegetarisme. Sindsdien heb ik in slechts enkele jaren tijd meer gezondheidswinst geboekt dan al die tijd dat ik vegetariër was!

In 2007 las ik het boek Nutrition and Physical Degeneration van Weston Price. Dit boek veranderde mijn leven. Het inspireerde mij om me te gaan verdiepen in de wijze tradities van natuurvolkeren, die eeuwenlang door middel van overlevering werden overgebracht van de ene generatie op de andere. Ik ben van mening dat het deze eeuwenoude kennis en wijsheid is die we moeten herontdekken. De tradities van jager-verzamelaars, nomadische stammen, landbouwers en veehouders, dat is waar we vandaan komen en ook weer naar terug moeten keren. Om die reden heb ik me in 2009 aangesloten bij de Amerikaanse Weston A. Price Foundation, ben ik in 2010 een online forum gestart en heb ik de Nederlandse editie van het boek van Price, Voeding en fysieke degeneratie, mogelijk helpen maken.

Ik word niet gehinderd door academische kennis. Waarom hechten we hier eigenlijk zoveel waarde aan? Onze voorouders wisten prima te overleven door dieren te gebruiken voor hun voeding en planten voor hun heling, zonder enige vorm van wetenschap! Deze zelfde voorouders hebben over de hele wereld stenen structuren gebouwd, met loodzware rotsblokken die vaak van duizenden kilometers ver afkomstig waren,  zonder enige vorm van cement op elkaar zijn gestapeld en die zo perfect pasten dat je er nog geen haar tussen kon steken. Daarnaast stonden deze structuren perfect in lijn met bepaalde hemellichamen! De moderne academische wetenschap wil ons laten geloven dat we aan het toppunt van de menselijke evolutie staan en dat onze voorouders primitieve, bijgelovige prutsers waren, maar tot op de dag van vandaag kan men niet verklaren hoe men dit gedaan heeft. Wie zijn hier eigenlijk de bijgelovige prutsers? Academische wetenschap is de religie van het materialisme en de ‘geleerden’ zijn de hogepriesters van deze religie, die een vorm van krankzinnigheid vertegenwoordigt.

Het woord ‘primitief’ slaat op mensen die hier als eerste waren. Deze oorspronkelijke culturen waren hoogstaand, veel hoogstaander dan de moderne ‘beschaving’. Ooit gehoord van Adam’s Calendar? Zo nee, bekijk dan onderstaande documentaire maar eens op een regenachtige zondagmiddag.

De term zegt het al: de kalendar van Adam. Homo sapiens, de denkende mens, is ongeveer 200.000 jaar oud. Dat is Adam’s Calendar ook! Dit betekent dat de oudste stenen nederzetting op aarde door zeer intelligente mensen is gebouwd en dat wij hier onmiddellijk toe in staat waren, vanaf het moment dat we een neocortex ontwikkelden! Het is mijn overtuiging dat we eerst evolutie hebben gekend en toen devolutie. Hoogstaande kennis is onderdrukt en zelfs verloren geraakt. De enige manier om ons ware menselijke potentieel te kunnen waarmaken en opnieuw contact te maken met deze oerinformatie is door te gaan eten als onze voorouders. We moeten dus van devolutie naar revolutie: terugkeren naar de oorsprong. Het is mijn missie om deze revolutie te verspreiden. Viva la revolución!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top